Etikette gördüğün bir içeriği yaz, glutenli mi glutensiz mi hemen gör.
5 içerik gösteriliyor
Gluten içerirArpaArpa unu, arpa şehriye ve arpa maltı da gluten içerir.
Gluten içerirBiraArpa maltıyla yapılır. “Glutensiz” etiketli biralar ayrıca satılır.
Gluten içerirMalt / malt özütüDiğer adları: malt ekstraktı, malt aroması, arpa maltıGenellikle arpadan yapılır. Kahvaltılık gevreklerde, bazı çikolata ve içeceklerde sık görülür.
DikkatMalt sirkesiArpadan yapılır ama içindeki gluten çok düşük düzeydedir; birçok çölyak derneği uygun kabul eder. Emin değilsen üzüm ya da elma sirkesi kullan.
GlutensizMaltodekstrinBuğdaydan elde edilse bile işlenirken gluten kalmadığı için glutensiz kabul edilir.